ماموریت لاریجانی در دمشق چیست؟ | مشاور وزیر خارجه: تعداد نیروهای مستشاری در سوریه را تغییر نمیدهیم
رویداد ۲۴| علی لاریجانی امروز و در صدر هیاتی رسمی به دمشق میرود تا با مقامات ارشد سوریه بویژه «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفتگو کند.
این خبر را اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دیروز اعلام کرد و گفت: آخرین تحولات منطقه و روابط دوجانبه محور اصلی گفت وگوی لاریجانی با مقامهای سوری خواهد بود.
همزمان با انجام این سفر و شروع گمانهزنیها درباره دلیل و محورهای مورد گفتگو در آن، علی اصغر خاجی مشاور ارشد وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی گفت: «ایران فعلا هیچ تصمیمی درباره تغییر تعداد نیروهای مستشاری خود در سوریه نگرفته است.»
آنطور که تسنیم نوشته، وی همچنین گفته که «ایران به شیوه و در زمان مقتضی از حق قانونی دفاع از خود در برابر اسرائیل استفاده خواهد کرد.»
افزون بر این سرلشکر سلامی نیز در رزمایش امنیتی «نصرالله» خطاب به دشمنان تاکید کرد که باید منتظر ضربات سختی باشند، چون ایران قصد دارد که انتقام بگیرد.
سفر علی لاریجانی، اما از جهاتی قابل توجه است.
۱. علی لاریجانی درحالی به عنوان مشاور ارشد رهبری عازم این سفر میشود، که شورای نگهبان ۲ بار صلاحیت او را برای انتخابات ریاست جمهوری احراز نکرده است لذا این سفر پیش همه برای طیفی که خواهان حذف لاریجانی از صحنه سیاسی در ایران هستند، پیام معناداری خواهد بود.
حال اگر مصاحبه چند روز قبل لاریجانی و سخنانش درباره ریاست جمهوری ترامپ، دیپلماسی و ضرورت برداشتن تحریمها را نیز در نظر داشته باشیم؛ به نظر خواهد رسید که علی لاریجانی پررنگتر از قبل در حال فعالیت و سیاستورزی است. یادآوری میشود که علی لاریجانی در مصاحبه اخیر تاکید کرده بود: نباید در دام اسرائیل بیفتیم و عکس العمل غریزی و احساسی نشان دهیم. باید هم او را سر جایش بنشانیم، هم درست تصمیم بگیریم.
۲. سفر لاریجانی به سوریه پس از آن انجام میشود که اخباری درباره تهدید نظامی سوریه از سوی رژیم صهیونیستی منتشر شده لذا عزیمت نماینده رهبری به دمشق حاوی پیامهای سیاسی و امنیتی خواهد بود.
گفتنی است، روزنامۀ «اسرائیل هیوم» خبر داده بود که رژیم صهیونیستی پیام تهدیدآمیزی به بشار اسد رئیسجمهور سوریه فرستاده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز به این موضوع واکنش نشان داده و گفته بود: «حرفهای تهدیدآمیز و تهدید به ترور امر تازهای نیست و بخشی از سیاست این رژیم بوده است. کشورهای منطقه و همسایگان لبنان و فلسطین و کشورهای منطقه برای مواجهه با این وضعیت حتما تدابیر لازم را اندیشیدند و در ادامه نیز چنین خواهند کرد.»
۳. باید این نکته را در نظر داشت که بعد از حمله اسرائیل به ایران برخی با اشاره به اینکه سوریه بیعمل بوده و حتی با طرح این ادعا که سوریه اجازه استفاده از حریم هوایی خود را به جنگندههای اسرائیلی داده است، سعی داشتند که روابط ایران و سوریه را وارد فاز دیگری کنند، اما حالا با سفر لاریجانی مشخص میشود که روابط جمهوری اسلامی ایران و اسد به قوت قبل است.